Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Guideline Control Flyt Fluglina

REA

559 SEK

-20% 699 SEK
Finns i lager. Levereras vanligtvis inom 2 arbetsdagar.
Modell: WF7
Artikelnr:

Snabb leverans
Ångerrätt till och med 2023-01-12
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 79 81 00
 

Produktinformation

Control Flyt Fluglina

Guideline Control Flyt Fluglina

Guidelines Control 3.0 är framtagen för nybörjaren och  med den medelgoda kastaren i åtanke, den har en design som genererar hög linhastighet och en god kontakt med spöklingan under kastet.

Control har en klumplängd på 8,75meter.

Att lära sig dubbeldrag är mycket lättare med kortklumpad lina som denna, och Control 3.0 är lämplig för fiske med alla typer av flugor och fungerar fint för både älv- och sjöfiske.


Taperingen eller formen på klumpen påminner mycket om Fario Tactical, den är lite kortare och därför ännu lättare att hantera för flugfiskare på alla nivåer.
Det här är Guidlines basfluglina till ett mycket attraktivt pris, perfekt för små till medelstora vatten.

Det är också ett bra verktyg för fiske på platser där du har lite eller inget utrymme för bakkast, och det då lämpar sig med rollkast.

Tapering och Design

Control 3.0 är en modern kortklumpad WF-lina med en lång och kontinuerlig avsmalnande fronttapering som backas upp av en kort jämn mittsektion som tillsammans ger god laddning av klingan. Baktaperingen är av mediumlängd och övergår sedan i en 3 meter lång ´handling line´ med något tjockare diameter än skjutlinan. Båda dessa saker bidrar till att linan blir enklare att hantera på längre kast och tillåter lite mer överhäng mellan toppögla och klump. Den något tjockare coating ger också en ökad slitstyrka på detta område på linan.

Taperingen i fronten mäter 5,1 meter i klass #5 och säkerställer en bra överföring av energin i linan samt fina presentationer av tafs och fluga. Bellyn är 2,0 meter och den bakre tapering sträcker sig över 1,8 meter. Den huvudsakliga vikten i linan ligger i den bakre delen av klumpen vilket laddar spöt fint på alla distanser. Linans ganska korta baktapering gör den även lämplig för spey- och underhandskast. Control 3.0 har en coating med god flytförmåga samt en glatt yta som skjuter fint. Linan har olika färg på klump och skjutlina för att du enkelt skall identifiera övergången mellan delarna och därför underlätta kastningen. Linan är försedd med små fabrikstillverkade öglor i båda ändarna och har ID-märkning cirka 50 cm upp från spetsen. Färgen på klumpen är Pale Lime Green och skjutlinan Sky Grey.

Klumplängden är 8,75 meter inklusive baktapering för klasserna

  • Klumplängd #4-6 är 8,75meter 
  • Klumplängd #7-8 är 9,25 meter
  • Total längd är 25 meter i WF #4-6 och 27,5m i WF #7-8.
Modell: WF7

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.