Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Möt våra ambassadörer


Vi på gofish, kan nu med stolthet presentera våra nya ambassadörer, Tim Åkervall och Andreas Sörman. Deras bakgrund inom sportfiske sträcker sig över lång tid, så dom behärskar flera olika områden och metoder. Just passionen och glädjen för sportfisket är så stark att vi gärna vill starta detta samarbetet. Välkomna ombord! Vi har låtit dom få svara på några frågor så att vi kan få en liten inblick i vilka personer vi har att göra med.

Tim Åkervall, 31 år från Hjo

Vad betyder fisket för dig?
Fisket betyder mycket för mig och har gjort i många år då det var en utav mina första riktiga intressen.

Varför fiskar du?
Jag fiskar för att ta del av naturen och lugnet fisket skapar. Men även för spänningen och adrenalinet som en händelserik dag kan ge.

När började du fiska?
Har nog fiska sedan första gången jag klarade att lyfta ett fiskespö. Min far var väldigt drivande i att vi skulle ut och fiska så ofta vi kunde.

Vilket är ditt tidigaste fiskeminne?
Det är från när jag och min far åkte ut till Björnsjön på Hökensås en tidig morgon. Lommen hördes över sjön och precis när solen gick upp så fick jag min första regnbåge.

Vad är det märkligaste som har hänt under en fisketur som du varit med på?
En sommarkväll när jag och en polare var ute och fiskade ett stort grynnparti som var väl utmärkt på kartor. Då kom det tre olika båtar som i ganska hög hastighet körde rakt över grundet vid olika tillfällen. var av en av båtarna gick på grund! Som tur var kom ingen till skada.

Vad är ditt primära fiske?
Mitt primära fiske är Spinnfiske efter gädda.

Vad har du för mål med fisket 2024?
Mitt mål för 2024 är att utöka min kunskap inom trolling efter gädda. och självklart förbättra ett personbästa!

Om du fick välja ett artificiellt bete, det enda du får fiska med resten av din karriär, vilket skulle du välja?
Det är en självklart Miuras Mouse 23cm den har levererat riktigt bra fiskar för mig! Ett bra året runt bete. På våren och hösten kan man köra den sakta och på sommaren köra den fort över gräset.

Andreas Sörman, 37 år från Falköping

Vad betyder Fisket för dig? Varför fiskar du?
Fiske har varit mitt största intresse sen jag var barn och det betyder allt för mig. Det går inte en dag utan att jag tänker på fiske. Fiske är så mycket mer än bara fiske. Finns det något bättre än att komma ut på sjön en tidig morgon när allt är tyst, morgondimman börjar lägga sig och allt som hörs är oftast bara några enstaka fåglar och fisk som plaskar. 

När började du fiska? Vilket är ditt tidigaste fiskeminne?
Jag har fiskat sedan barnsben och när dom andra barnen simmade och lekte jagade jag fisk med håv. Mitt första fiskeminne som jag minns var när jag var sju år och jag hade precis fått en abumatic-rulle och spö och mina föräldrar hade fått låna en båt för en kväll. Vi fick tre abborrar den kvällen och sen dess har jag varit helt fast.

Vad är ditt primära fiske? Vad har du för mål med fisket 2024?
Har inget primärt fiske för stunden utan fiskar det som jag är sugen på. Mitt mål för 2024 är att försöka få en riktigt stor gös på spinnfiske och som vanligt att bli en lite bättre fiskare.

Vad är det märkligaste som har hänt under en fisketur som du varit med på?
Finns massor med både roliga och märkliga minnen under fisket. Men ett av dom roligaste/ märkligaste som jag har varit med om var långt ute i Norrlands skogar när jag hade hyrt en båt och den sjönk so fort vi la den i vattnet. Ringde upp Mogge på fiskecampen tidigt som tusan var det också, åh han muttrade lite på norrländska att jag hade kört för fort på vägen till sjön och knäckt båten för den var i toppskick tidigare. Efter 40 minuters väntan så dyker Mogge upp i skogen och vi får upp båten på trailern igen. Vi synar båten noga och efter en stund så hör man Mogge fnissa, vet du vad det är Andreas? Jag har borrat hål i båten! och mycket riktigt när man kollade under så fanns det är stort runt hål i botten. Men det var inget för en norrländsk macgyver som tydligen alltid går runt med spackel i fickan. En timme senare så var båten i vattnet och fisket var kanon.

Om du fick välja ett artificiellt bete, det enda du får fiska med resten av din karriär, vilket skulle du välja?
Finns ju många riktigt bra beten men får jag bara välja ett så blir det nog en Pigshad den sviker aldrig.