Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Guideline Elevation Flugfiske set

5 556 SEK

Ej i Lager. Beställningsvara
Spölängd/Kastvikt: 9 Fot Klass #6
Artikelnr:

Snabb leverans
Ångerrätt till och med 2023-01-12
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 79 81 00
 

Produktinformation

Elevation Flugfiske set

Guideline Flugfiske set som vi själva väljer att sätta ihop med riktigt bra komponenter. Setet kommer ändå va ett flugfiske kit som passar mycket både i klass 5 samt 6 men ett helt klart lyft från dom normalt vanlig set som säljs.

Elevation flugspön är banbrytande då de innehåller det senaste inom material- och produktionsteknologi, samt är dessutom byggda med miljövänliga komponenter. Denna spöserie är ytterligare ett steg mot vårt mål om mer hållbara produkter och kommer att vägleda den framtida spöproduktionen hos oss här på Guideline. Vi har arbetat hårt med detaljerna i denna serie för att utveckla ett seriöst miljömedvetet alternativ till alla flugfiskare. Dessutom har vi introducerat helt ny teknik och material som gör Elevation till en modern modern serie som ligger i framkant på alla områden. Nya metoder för att utveckla klingor tillåter oss att övervaka hållbarhet och aktionskurvor på ett mycket exakt sätt. Detta låter oss eliminera oönskat material i varje spödel för att göra Elevationspöna så lätta som möjligt utan att kompromissa med klingornas styrka. Hela serien är extremt lätta (9ft #5 väger endast 72 g), responsiva och är de mest solida spöna i den här klassen som vi någonsin har gjort.

Aktionen i Elevationspöna kännetecknas av en lätt och följsam topp med god stabilitet som följs av en jämn progressiv böjningskurva ner i klingan. Detta är spänstiga och lättkastade spön som förlåter en hel del kastfel och genererar höga linhastigheter. Du får fin kontakt med hela klingan vid alla typer av kast. Sammanfattningsvis är det detta toppmoderna flugspön som är lämpliga för flugfiskare på alla nivåer.

Favo,

Modellen 4/6 kommer att passa lätta enhandsspön för öring, regnbåge eller havsöringsfiske. Alla storlekarna av Favo har samma förstärkta fackverkskonstruktion som Vosso samt hel ram för att förhindra att tunn skjutlina smiter emellan spole och gavel. Vevriktningen på rullen är lätt att ändra och tar bara ett par minuter där en vanlig stjärnmejsel är det enda verktyg du behöver. FAVO har en mörk gunmetal halvmattad finish samt detaljer i svart, chrome och orange. Rullen levereras i ett vadderat nylonfodral som även kan användas när rullen sitter monterat på spöt.

4 Cast är en riktig klassiker bland Guidelines WF-linor, och vår bästsäljare genom åren. Denna nya generation som vi kallar 4Cast+ WF har förbättrats med små justeringar i taperingen, smalare diameter i klumpen samt något tjockare handling- och skjutlina. Ändringar som gör linan mer anpassningsbar till den linlängd du vill bära utanför spötspetsen under dina luftkast och ännu bättre balanserad överrullningen vid långa kast. När du kastar 4 Cast+ kommer du att märka den fint balanserade viktfördelningen genom hela klumpen och ända ut i spetsen.

Backing I vårt sortiment av backing ingår en klassisk dacronbacking med bra känsla och fina färger. Det är en tunn och stark backing av bästa kvalitet som har lågt töj och har god motståndskraft mot saltvatten.

Spölängd/Kastvikt: 9 Fot Klass #6

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.