Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Mora Ice Isborr Underdel Arctic Lite 150 mm m/adapter

1 799 SEK

Ej i Lager. Beställningsvara
Artikelnr:

Snabb leverans
Ångerrätt till och med 2023-01-12
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 79 81 00
 

Produktinformation

Isborr Underdel Arctic Lite 150 mm m/adapter

Vädigt lätt Arctic spiral i 2mm stål för skruvdragare.

Påmonterad Universal Pro adapter med 215mm platte som förhindrar att borren åker ner i hålet om den lossnar.

Borren har Mora EZ Cut skär med sågtandad egg som håller skären skarpare längre även om du borrar i is som innehåller sand och smuts.

Obs!! Borren är svart och inte färgen som på bilden.

När du väljer mellan olika storlekar på isborr:

Isfisket kan bedrivas på många olika sätt med olika redskap och med inställning att fånga både små och stora eller långa och många fiskar. Detta innebär att man kan behöva använda sig av olika sorters borrar eller diameter på skären för att få ett så stort hål i isen som fisket kräver eller lämpar sig bäst för.

Anledningen att många väljer de mindre storlekarna trots att störst är bäst just här, så blir det betydligt mer trögborrat ju större diametern på borren är och av den anledningen väljer folk mindre modeller för att det är enklare att borra många hål när det krävs.

Storleksguide:

110 mm Detta är den minsta storleken som används för pimpelfiske efter abborre. Det blir ett relativt litet hål somlämpar sig bäst för de små abborrarna. Denna storlek är poppis bland tävlingsfiskare som borrar många hål under en dag och passar till att fånga många lite mindre fiskar.

130 mm Detta är en allround-borr som passar lite fler modeller av fisk. Denna modell går också bra att fiska abborre med men det aningen större hålet gör att du även kan få upp lite större fisk. Detta skapar en bra allround modell då den även lämpar sig bra för ädelfisk såsom Regnbåge och Öring.

150 mm Ytterligare ett steg uppåt och 2 centimter bredare hål gör att du nu får upp alla stora abborrar med lite större lätthet och även regnbågsfiskar och öring av lite större storlek. När man fiskar ädelfisk så är det oftast kritiskt just att få upp fisken ur hålet eller den sista halvmetern- metern där linan verkligen sätts på prov och krokarna lätt släpper då belastningen ökar. Med 150 mm hålet kan du även få upp en hel del gädda och gös som är både längre och bredare.

200 mm Denna storlek säljer vi mest till mete efter gädda och gös från isen där man riktar in sig mot de stora exemplaren. Det ska med enkelhet gå att få upp dem ur hålet. Med dessa metoder så görs det inte riktigt lika många hål och därmed orkar man borra dessa större hålen.

250 mm Denna storlek finns bara till motorisborrar då diametern gör den riktigt trögborrad. 250mm hål väljer den riktigt seriösa ismetaren där inget få gå fel och de absolut största exemplaren av gädda ska upp. Nu när strakare skruvdragare används mer och mer så kommer nog denna storlek bli vanligare.

Storlek: 150 mm

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.